Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kenestä Vuoden keskisuomalainen? Ilmoita oma ehdokkaasi perusteluineen maanantaina 20.3. mennessä

Jälleen kerran on tullut aika valita uusi Vuoden keskisuomalainen. Sanomalehti Keskisuomalainen jakaa tunnustuksen nyt kahdennentoista kerran.

Valintaprosessin aluksi lukijoilta pyydetään ehdotuksia tunnustuksen saajaksi. Ehdokas voi olla kuka tahansa Keski-Suomessa asuva tai jostain muualta maakuntaan vaikuttava henkilö, joka on sydämeltään keskisuomalainen.

Tämän vuoden Vuoden keskisuomalainen -äänestys osuu sopivasti eduskuntavaalien alle, joten tässä äänestyksessä on syytä muistaa se, että kaikki aktiivipoliitikot on jätetty Vuoden keskisuomalainen -ehdokasasettelusta pois. Näin ollen heille ei voi ääntään antaa saati heitä ehdottaa tunnustuksen saajaksi.

Lukijoiden ehdotuksia otetaan vastaan maanantaihin 20.3. kello 12 saakka. Kerro alla olevalla lomakkeella ehdokkaasi nimi ja perustele, miksi juuri hänet pitäisi valita. Tarkastelujaksona on ensisijaisesti vuosi 2022–alkuvuosi 2023.

Omasta suosikistaan voi kertoa myös sähköpostitse osoitteeseen tanaan@keskisuomalainen.fi tai Whatsapp- tai tekstiviestillä numeroon 050 549 1826. Ehdotuksensa voi lisäksi jättää kirjallisesti toimitukseen osoitteeseen Aholaidantie 3, Jyväskylä.

Varsinaiseen äänestykseen valitaan kymmenen henkilöä lukijoiden ja Keskisuomalaisen toimituksen ehdotusten perusteella. Finalistikymmenikkö esitellään lukijoille maaliskuun lopulla. Samassa yhteydessä kerrotaan äänestysohjeet. Voittajan ratkaisevat lukijat.

Vuoden keskisuomalainen valittiin ensimmäisen kerran 2011, jolloin tunnustuksen sai toimittaja-kirjailija Aino Suhola. Titteliä on vuosien varrella jaettu monien eri alojen edustajille.

Hallitseva Vuoden keskisuomalainen on tiedustelueversti (evp.), kyberturvallisuuden tohtori Martti J. Kari, joka nousi suurelle yleisölle tunnetuksi Ukrainan sodan myötä.

Tunnustus on jäänyt ainoastaan kerran jakamatta. Tämä oli vuonna 2021, sillä tunnustuksen rytmiä muutettiin. Tunnustus julkistetaan vuosittain 18.4., jolloin vietetään Keski-Suomen päivää.