Pihtiputaan koronatartunnat kaksinkertaistuivat parissa viikossa – tartunnat pääosin rokottamattomilla

Koronatartuntojen määrä nousi kahdessa viikossa Pihtiputaalla kaksinkertaiseksi ollen nyt 36. Viime viikonloppuna tartuntoja kirjattiin seitsemän. Paikallinen autokorjaamo joutui sulkemaan huoltopalvelunsa viikoksi.

Johtava lääkäri Heikki Alanen kertoo, että Pihtiputaalla on muutama tartuntaketju ja altistuneet on saatu hyvin tavoitettua.

– Tartunnan saaneet ovat olleet pääosin rokottamattomia, kaikenikäisiä. Tartunnat ovat tulleet yksittäisistä tapaamisista, ei mistään tapahtumista, Alanen sanoo.

Vanhusten palvelukeskus Sopukassa tiedotettiin aiemmin todetun henkilökunnan jäsenellä koronatartunta. Alasen mukaan Sopukassa ei ole ilmennyt jatkotartuntoja.

– Kouluissa ei ole suuremmin todettu koronatartuntoja muutoin kuin perheiden kautta.

Riitamon rengas ja autohuolto -liike sen sijaan koki koronan niin suuressa mitassa, että huolto- ja korjauspalvelut olivat kiinni viikon ajan.

– Meiltä oli seitsemän työntekijää karanteenissa. Myös tartunnan saaneita oli joukossa. Minäkin olin oireeton sairastunut, yrityksen toimitusjohtaja Tomi Riitamo kertoo.

– Pari ihmistä oli töissä, joten hätäapu toimi, mutta kaikki asentajat olivat poissa koko viime viikon.

– Puhelimessa meillä oli tiedote tilanteesta. Itse tein töitä etänä. Nyt on päästy palaamaan työpaikalle. Vakavia sairastumisia ei ole ollut, Riitamo sanoo.

Viitasaarella on ollut kuusi uutta tartuntaa viimeisen kahden viikon sisällä. Johtavan lääkärin mukaan Viitasaaren tartunnoilla ei liene yhteyttä Pihtiputaan tartuntaketjuihin.

Wiitaunionin johtoryhmä kokoontui maanantaina. Johtoryhmä kehottaa ihmisiä käyttämään maskia kaikissa julkisissa tiloissa ja huomioimaan turvavälit sekä noudattamaan muita THL:n ohjeistuksia tartunnoilta suojautumiseksi. Koronarokotteen ottamista suositellaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut