Maastopalot ja liikenneonnettomuudet työllistivät pelastuslaitosta Keski-Suomessa keskiviikkona pitkin iltapäivää

Keskiviikko on ollut pelastuslaitoksen osalta kiireinen. Aihekuva. Tiina Mutila

Jaakko Vilmusenaho

Keski-Suomen pelastuslaitoksen osalta keskiviikko on ollut työntäyteinen.

Joutsassa Vuorikankaantiellä on sammutettu maastopaloa iltapäivästä lähtien. Pelastuslaitos sai ilmoituksen maastopalosta hieman ennen kello yhtä. Palon havaitsi palotähystyslento.

Paloalue on 100m x 150m alueella ja sammutustyöt jatkuvat vielä useamman tunnin.

Äänekoskella Myllysaaressa syttyi myös maastopalo hieman kolmen jälkeen iltapäivällä. Ensitietojen mukaan palo uhkasi rakennusta, mutta palo kuitenkin saatiin nopeasti rajattua ja sammutettua, eikä vahinkoja syntynyt.

Molempien palojen syttymissyytä tutkitaan.

Keski-Suomessa on voimassa maastopalovaroitus kuivuudesta johtuen.

Päivän aikana ennen kello iltakuutta, Keski-Suomessa on tapahtunut neljä liikenneonnettomuutta, jotka sattuivat Saarijärvellä, Viitasaarella, Tikkakoskella ja Jyväskylässä.

Saarijärvellä kyseessä oli Jyväskyläntiellä ennen aamuyhdeksää tapahtunut henkilöauton ulosajo. Saarijärveltä Jyväskylään päin kulkenut auto oli ajautunut tieltä ulos kulkusuunnassa oikealle ja pyörähtänyt katon kautta ympäri. Kuljettaja oli päässyt itse ulos autosta eikä loukkaantunut vakavammin. Ensihoito tarkasti kuljettajan paikan päällä. Hinausauton kyydissä paikalta viety autokin selvisi suhteellisen vähäisillä vaurioilla.

Viitasaaren keskustassa sattui kello 14:26 aikaan matalan nopeuden peräänajo, josta pelastuslaitokselle ei aiheutunut tehtävää.

Tikkakoskella kello 15:51 tapahtuneessa onnettomuudessa oli myös kyse peräänajosta matalassa nopeudessa. Onnettomuudessa oli osallisena kolme ajoneuvoa. Tässäkin tilanteessa vältyttiin loukkaantumisilta.

Hieman viiden jälkeen kolaroitiin Vaajakosken liikenneympyrässä. Autot ajoivat läheisen kaupan pihaan, eikä tapahtuneesta syntynyt merkittävää liikennehaittaa.

Lisäksi pienemmät yksittäiset tehtävät ovat työllistäneet pelastuslaitosta pääasiassa Jyväskylän kaupungin alueella.

Kommentoi