Jämsässä rysähtelee liukkauden takia – reilun kahden tunnin sisällä jo neljä ulosajoa, myös Viitasaarella ja Virroilla rytisi

Arkistokuva. Tiina Mutila

Justus Vento

Keski-Suomen tiet ovat olleet koko päivän ajan vaarallisen liukkaita. Tämä on todistettu iltapäivän alkutunteina Jämsässä, jossa jo neljä kuljettajaa on joko ajanut ulos tieltä tai ajanut kolarin.

– Onnettomuuden ovat olleet pieniä, ja vauhdit ovat olleet matalia. Tiet ovat täällä jäässä, ja mutkassa auto lähtee helposti ojan puolelle pienestäkin vauhdista, päivystävä palomestari Tinja Hännikäinen kertoo.

Lisäksi kirkas auringonpaiste on aiheuttanut harmia kuljettajille.

– Yksi kuski oli häikäistynyt auringosta sen verran pahasti, että oli ajanut liikenteenjakajaa päin. Toinen kuljettaja ei ollut auringon takia havainnut lähestyvää mutkaa, Hännikäinen selittää.

Kaikki onnettomuudet ovat tapahtuneet puolen päivän jälkeen. Kuljettajat ovat olleet keski-ikäisiä.

– Poikkeuksena viimeisin, kahden jälkeen tapahtunut ulosajo, jossa kuljettaja ajoi liukkaalla tiellä mopoautonsa ojaan. Ulosajon yhteydessä mopoauto kääntyi katolleen. Missään näistä onnettomuuksista kuljettajille ei ole käynyt mitään, ja he ovat päässeet autoista ulos omin avuin, Hännikäinen sanoo.

Myös Viitasaarella ja Virroilla on rytissyt iltapäivän aikana.

Viitasaarella kuljettaja ajoi autonsa keskustan läheisyydessä katolleen ojaan erittäin liukkaalta tieltä.

– Kuljettajalle ei käynyt mitään, ja hän pääsi autosta ulos ilman ongelmia. Auto kärsi peltivaurioita. Pelastuslaitos kävi kääntämässä auton renkailleen, jotta siitä ei valu öljyjä tai muita nesteitä luontoon, päivystävä palomestari Samuel Leppämäki sanoo.

Hänen mukaansa myös Viitasaaren tiet ovat äärimmäisen liukkaat, ja nopeudet tulee pitää alhaisina hyvin suolattua nelostietä lukuunottamatta.

Virroilla kyseessä oli kahden auton kolari, jossa toisen henkilöauton kuljettaja oli lähtenyt risteyksestä toisen auton eteen. Tuloksena oli kylkikolari.

– Vanhempaa ikäpolvea edustanut kuljettaja ei ollut huomannut toisesta suunnasta tulevaa autoa. En tiedä, oliko hän esimerkiksi kattonut toiseen suuntaan varmistaakseen tien liian pitkään. Toinen auto kärsi aika suuret vauriot, mutta molemmat kuljettajat selvisivät vammoitta. Molemmat ymmärsivät mitä tapahtui, päivystävä palomestari Miikka Raivio kertoo.

Kommentoi