Viitasaarella todettiin koronavirustartunta konsertissa olleella – olitko Tuure Kilpeläisen keikalla Hotelli Pihkurissa viikko sitten lauantaina?

Arkistokuva Hotelli Pihkurista. Ilona Noponen

Teemu Rauhala

Viitasaarella on todettu koronavirustartunta henkilöllä, joka oli Hotelli Pihkurissa lauantaina 22. elokuuta. Pihkurissa esiintyi tuolloin Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani. Viitasaaren kaupungin mukaan henkilö, jolla tartunta todettiin, oli Pihkurissa kello 23–01 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Kaupunki suosittaa kyseiseen aikaan Pihkurissa olleita tarkkailemaan mahdollisia oireitaan. Mikäli koronavirusinfektioon viittaavia oireita ilmaantuu, oireilevia suositellaan ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon.

Viitasaarelta ja Pihtiputaalta paikalle menneitä, oireilevia henkilöitä pyydetään ottamaan puhelimitse yhteyttä Pihtiputaan terveyskeskukseen (p. 014 459 6700) ja muista kunnista paikalla olleita oireilevia omiin terveyskeskuksiinsa.

Alkuperäistä tartuntalähdettä ei tällä hetkellä tiedetä. Terveydenhuolto on ryhtynyt selvittämään tartuntaketjuja. Tarvittaessa mahdollisen altistuksen saaneet määrätään karanteeniin.

Keskustelu