Viitasaaren Sotainvalidien paikallisosastolla viimeinen vuosi

Sotainvalidien rivit Viitasaarella harvenevat siinä määrin, että Viitasaaren Sotainvalidit ry on päättänyt lopettaa toimintansa vuoden 2015 lopussa. Yhdistyksen tie on siinä pisteessä, että varsinaisia jäseniä on enää kahdeksan, puolisojäseniä 12 ja tukijäseniä neljä. Naisjaosto lopetti toimintansa jo viitisen vuotta sitten.

Vakituisesta toiminnasta on jäljellä oikeastaan enää keilavuoro kaksi kertaa kuukaudessa sekä satunnaiset osallistumiset piirin järjestötoimintaan, muun muassa rosvopaistitapahtumiin.

Sotainvalideilla ja puolisoilla on tämän jälkeen mahdollisuus liittyä henkilöjäseniksi Sotainvalidien Veljesliiton Sisä-Suomen piiriin. Paikallisyhdistys on tukenut jäseniään maksamalla jalkahoitoja, hierontaa ja siivousapua. Nämä vapaaehtoisen palvelun edut säilyvät edelleen piirin henkilöjäsenilläkin. Periaatteena on, että edut säilyvät loppuun saakka organisaatiomuutoksista huolimatta.

Keski-Suomessa oli viime vuoden vaihteessa vielä 215 sotainvalidia ja heidän puolisojaan vajaa 600. Koko maassa 255 osaston jäseninä oli sotainvalideja 3 900 ja puolisoja noin 10 000.

Piirikin puretaan siinä vaiheessa, kun sotainvalideja on enää alle 20. Jäljellä olevien sotainvalidien ja puolisoiden etuja ajavat sen jälkeen Sotainvalidien perinneyhdistykset, joka perustetaan Keski-Suomeen huhtikuussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut