Hakkarainen jäi pois täysistunnosta – "Hyviin tapoihin kuuluu ilmoittaa poissaoloista"

Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen kasvatti äänimääräänsä tämän kevään eduskuntavaaleissa. Kuva puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksesta Jyväskylästä vuodelta 2013. Risto Aalto

Jaakko Kinnunen

Eduskunnan täysistunnossa loistivat poissaolollaan perjantaina molemmat Keski-Suomen perussuomalaisten kansanedustajat. Toimi Kankaanniemi oli hakenut sairauslomaa ja sitä on myönnetty sunnuntaihin saakka.

Teuvo Hakkarainen oli myös poissa, mutta hän ei ollut ilmoittanut syytä poissaololleen.

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Tapani Mäki totesi lauantaina, että hyviin tapoihin kuuluu ilmoittaa,  jos kansanedustaja ei jostain syystä kykene osallistumaan eduskunnan toimintaan.

– Hyviin tapoihin kuuluu ilmoittaa poissaoloista. Kansanedustajat vastaavat lopulta itse näistä asioista. En ole itse puhunut asiasta edustaja Hakkaraisen kanssa, Mäki toteaa.

Perjantaina Keskisuomalainen kyseli syytä Hakkaraisen poissaololle sekä kansanedustajan avustajalta Kristiina Seliniltä että Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Jari Lindströmiltä. Kumpikaan ei osannut sanoa miksi kansanedustaja ei ollut perjantaina paikalla täysistunnossa tai mikä hänen syynsä poissaololle oli.

Keskisuomalainen tavoitti Hakkaraisen lopulta Viitasaarelta. Kohukansanedustaja kertoi jääneensä pois täysistunnosta käsikipujen takia.

– Käsi on kipeä, enkä oikein pysty liikkumaan. Ihan hyvä kunto on, mutta käsi on tuommoinen. Tässä olen naapurissa, edustaja kommentoi poissaoloaan lyhytsanaisesti puhelimessa.

Hakkarainen ei ole hakenut kätensä takia sairaslomaa. Hän kertoi palaavansa töihin luultavasti tiistaina.

Hakkarainen oli poissa eduskunnan täysistunnosta ilman ilmoitettua syytä myös tiistaina 19. toukokuuta sekä aiemmin 5. toukokuuta.

Keskustelu