Draamaa kuvataideopettajan valinnassa - Pekka Ojakangas jatkaa sittenkin

Pekka Ojakankaan omia töitä on parhaillaan esillä Viitasaaren seurakuntatalolla, missä hänellä on yhteisnäyttely Eeva-Liisa Salmelinin kanssa. Pirjo Nyman

Hilkka Rantala

Artenomi Pekka Ojakangas jatkaa sittenkin Viitaseudun opiston kuvataideopettajana tulevan lukuvuoden. Valinta kääntyi Ojakankaaseen, kun tehtävään valittu Päivi Karjalainen perui tulonsa eikä ensimmäisellä varasijalla ollut Lea Saikkonenkaan ottanut tehtävää vastaan. Ojakangas sen sijaan on innoissaan.

-Hienolta tuntuu! Mielellään jatkan opettajana. Ehdin jo tehdä surutyötäkin, koska toiminut ryhmien kanssa jo niin kauan, Ojakangas kertoo.

Hän on opettanut taideaineita opistossa vuodesta 1991 ja on ollut erittäin pidetty opettaja. Moni kurssilainen ehti jo surra hänen lähtöään ja kritisoida opiston rehtori Mikko Saikkosen tekemää valintaa.

Saikkonen oli kuitenkin pakon edessä: Ojakankaalla ei ole muodollista pätevyyttä tehtävään, joten paikka oli laitettava avoimeen hakuun. Valituista sekä Karjalainen että Saikkonen olivat koulutukseltaan taiteen maistereita.

Kommentoi