Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viitasaarelainen voitti Konnevesipäivien moottorisahakilpailun – katso video huippusuorituksesta

Viitasaarelainen Pentti Paananen voitti lauantaina Veikon Savotta -moottorisahauskilpailun. Kilpailun voittaminen oli Paanaselle erityisen makeaa. Viitasaaren Keihärinkoskella asuva Paananen nimittäin voitti ensimmäistä kertaa Konnevesipäivien Savottamarkkinoilla käydyn kilpailun, jossa hän aloitti lajissa kilpailun vuonna 2007.

Voittoisalla suorituksella 30-vuotiskilpailuissa taakse jäivät muun muassa lajin yhdeksänkertainen Suomen mestari Jukka Perämäki Kuortaneelta ja kokenut, joukkueessa MM-kultaa voittanut ilomantsilainen Vesa Kurki. Pentti Paananen kertoo, että kilpailuun lähtiessä oli hyvä tuntuma.

– Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, suomenmestaruuskilpailuista tienasin maajoukkuepaikan ensimmäistä kertaa.

Kokeneiden sahaajien ja pienten erojen lajissa kärkitiloista on tiukka vääntö. Veikon Savotassa kilpailusuoritukset tehdään kaatoa lukuunottamatta yhtenäisenä suorituksena.

– Se on pienistä asioista kiinni, että suorituksen saa kohdalleen. Kilpailussa on keskityttävä omaan suoritukseen omalla tavalla, muista ei parane välittää.

Pentti Paanasen kilpailukausi jatkuu Ilomantsissa 24. heinäkuuta. Viitasaarelainen pääsee edustamaan Suomea maajoukkueessa ensimmäistä kertaa Virossa 22. elokuuta.

Veikon Savotta-moottorisahakilpailusta kuvattu video on katsottavissa alla tai tästä linkistä.