Viitasaarella poikkeusjärjestelyjä - Rekkatapahtuma valtaa keskustan lauantaina

Yksi viime vuoden suosikeista, jyväskyläläisen Ilkka Pesun Pirates of Caribbean -tyyliin maalattu rekka, nähdään Viitasaarella myös tänä vuonna. Markus Kauppinen

Markus Kauppinen

Lauantaina 18. heinäkuuta Viitasaaren torilla ja sen välittömässä läheisyydessä järjestetään Mid Finland Truckmeeting, joka on koko perheelle suunnattu kuljetus- ja harrasteajoneuvonäyttely. Viitasaarella viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma innosti yleisön, näytteilleasettajat ja järjestäjät. Esiteltävien ajoneuvojen määrä onkin kasvanut viime vuoden noin 75 autosta. Kuljetusyritysten veto- ja puutavara-autojen lisäksi paikalla ovat sekä ajoneuvojen maahantuojat että harrastajat vanhoine nostalgia-autoineen.

Tori ja Rantatie suljetaan tapahtuman käyttöön perjantaina iltapäivällä kahden aikaan, torimyynnin jatkuessa kuitenkin normaalin aikataulun mukaisesti. Tapahtuma-aluetta ovat myös Viitasaaren Keilahalli pihoineen, torin ranta sekä puulukion eli vanhan yhteiskoulun piha. Alueet palavat normaaliin käyttöön viimeistään sunnuntaina puoleltapäivin.

Tapahtumassa on raskaiden ajoneuvojen ammattilaisten ohella huomioitu koko perhe. Näyttävien ajoneuvojen ohella kuljetusalan arkeen pääsee tutustumaan kuorma-autossa kiertoajelulla. Nostalgiasta pääsee nauttimaan kuljetusyritysten historiasta kertovassa valokuvanäyttelyssä. Viitasaaren torirannan järvelle avautunut näkymä hyödynnetään tapahtumassa, Keiteleen rannalla pääsee tutustumaan maastoajoneuvoihin sekä työkoneisiin. Tarjolla on myös poniratsastusta ja Keilahallin pihassa kilpaillaan puunkuormauksessa.

Mid Finland Truckmeeting on ainoa rekkatapahtuma varsin suurella alueella, jolla etenkin puunkuljetukset ovat merkittävä työllistäjä. Valtakunnallisesti poikkeuksellista on myöskin se, että tapahtuma järjestetään keskustassa palveluiden ja liikkeiden välittömässä läheisyydessä. Yleensä rekat kokoontuvat syrjäisemmissä paikoissa, mutta Viitasaarella tutustuminen raskaaseen kalustoon onnistuu samalla pysähdyksellä muun asioinnin kanssa.

Kommentoi