Karhu tallusteli Nelostiellä Viitasaarella

Nelostiellä Viitasaarella Niinilahden ja Ilmolahden välillä nähtiin maanantaina tallustelemassa karhu. Poliisi teki havainnosta ilmoituksen paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle kuuden aikaan aamulla.

-Noin puoli tuntia tämän jälkeen petomiehemme Jari Poikolainen oli paikalla. Pian paikalle tuli myös kaksi poliisipartiota. Yhdistyksessä toimivalla Kumpulan Matilla on sellaiset koirat, jotka pystyvät merkkaamaan ja ajamaan karhua, niinpä hekin olivat paikalla, kertoo Viitasaaren riistahoitoyhdistyksen puheenjohtaja Ahti Huikari.

Karhu lähti uimaan Iso-Jouhteno-järvelle ja ui rannan toiselle puolelle. Tällöin poliisit katsoivat sen olevan tarpeeksi kaukana, ja tilanne oli aika pian ohi.

Huikari kertoo, että kyseessä on todennäköisesti 2,5-vuotias naaraskarhu, josta tulee viikoittain havaintoja.

-Se ei pelkää ihmistä. Se on särkenyt heinäpaaleja oikein urakalla. Karhu on vieraillut myös mökkien pihoilla. Se ei ole kuitenkaan herättänyt kauhua ihmisten parissa, vaan he ovat suhtautuneet asiaan rauhallisesti.

Vaikka tämä karhu onkin rohkea, niin yleensä karhuja on vaikea havaita luonnosta.

-Jos vähänkin pitää ääntä, niin ihminen ei kyllä karhua näe. Uroskarhun reviiri on noin 100 kilometriä ja naaraskarhulla se on noin 30-50 kilometriin, Huikari muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut