Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kannonkosken sisupussi: Maitotilan emäntä polki kolme päivää keskustan mukana

Kannonkoskelainen Jaana Hänninen heitti alkuviikolla lypsyjakkaran nurkkaan ja lähti polkemaan. 49-vuotias maitotilan emäntä pyöräili keskustan Pyörät pyörimään -kampanjan mukana Siilinjärveltä Jyväskylään. Tiistaina alkaneen ja torstaina päättyneen retken saldo oli 327 kilometriä.

- Etukäteen jännitin, etten ehkä jaksa koko matkaa, mutta jaksoin minä! Nyt on virtaa niin paljon, että viimeistään perjantai-iltana pitää taas päästä ratsaille, Hänninen iloitsi torstaina Jyväskylässä.

Olo oli niin hyvä, että hän olisi voinut jatkaa kiertueen mukana Lahteen saakka. Arki tulee kuitenkin vastaan.

- Meillä on navetassa lomittaja enää perjantain. Mustikkaankin pitää vielä ehtiä. Mutta ensi vuonna otan tämän uusiksi, jos ajankohta vain sopii, emäntä kertoo.

Hän on aina liikkunut, mutta valmistautui koitokseen perusteellisesti. Tehokas kunnonkohotus alkoi jo syksyllä CorusCardio -treeneissä Piispalassa. Huhtikuussa Hänninen alkoi pyöräillä maantiellä ja mittariin kertyi 1 900 kilometriä ennen tiistaita. Se kannatti, sillä keskustan porukka ajoi reipasta tahtia, 18-20 kilometrin tuntivauhtia.

- Letkassa oli vaihtelevasti 20-50 pyöräilijää ja huolto pelasi - jopa liiankin hyvin, sillä syömistä oli hirveästi. Pääministeri Juha Sipilän kanssa vaihdettiin ajatuksia maataloudesta ja muustakin maailmanmenosta, Hänninen kertoo.

Viitasaaren ja Kannonkosken välin polki keskiviikkona myös kannonkoskelainen kunnallisneuvos Johannes Leppänen, 66. Hän oli pyöräillyt kiertueen alle 700 kilometrin treenit.