Viitasaaren ensimmäinen sähköautojen latauspiste harkinnassa

Viitasaaren ensimmäistä sähköautojen latauspistettä harkitsee paikallinen yrittäjä Reijo Siekkinen. Latauspiste tulisi Taresi-liikenneaseman pihaan nykyisen Nesteen kylmäaseman lisäksi.

–?Olen jo kysynyt latauspistettä. Investointi on isohko ja vielä harkintavaiheessa, Reijo Siekkinen kertoo.

Siekkisen mukaan kyselyitä sähköautojen latauksesta on ollut jonkin verran. Tähän mennessä kysytyt lataukset ovat hoituneet normaalista pistorasiasta.

Autotalo Drakella myynnissä olevan Nissan Leafin koeajajat ovat olleet innostuneita, mutta sähköautojen kauppa ei ole Viitasaarella lähtenyt vielä käyntiin.

–?Latausverkoston puute rajoittaa autojen myyntiä. Kun latauspisteitä tulee, edellytykset ovat hyvät, Jari Drake pohtii.

Autoliike Koskisella sähköautojen kysyntää ei ole ollut, sillä Toyotalla ei ole täyssähköautoja.

–?Kehityspanokset ovat polttokennotekniikassa. Tunnetuista hybrideistä on ladattavia versioita, Karri Koskinen sanoo.

Drakella ja Koskisella latauspaikalle ei ole ollut kysyntää, eikä liikkeissä ole suunniteltu sähköautojen latauspisteitä.

Tällä hetkellä Keski-Suomessa on vain kaksi julkista latauspistettä, jotka sijaitsevat Jyväskylässä Sokoksen ja Paviljongin pysäköintitaloissa. Pisteet ovat osa Liikennevirta Oy:n Virtapiste-verkostoa ja ne omistaa Jyväskylän energia. Jyväskylän latauspisteet ovat keskinopeita.

ABC-ketju on toteuttanut Nissanin ja Fortumin kanssa yhteistyössä pääasiassa Etelä-Suomeen latauspisteitä. Valmista suunnitelmaa latauspisteiden asentamisesta Keski-Suomen ABC-liikennemyymälöihin ei Keskimaalla vielä ole.

Viitasaaren ABC:lla latausmahdollisuuden kyselijöitä on ollut. Osuuskauppa tutkii latauspisteen rakentamista myös uuteen Seppälän Prismaan. Keskimaalta kerrotaan, että valtakunnallisten latauspisteiden sijoittamisesta liikennemyymälöihin on keskusteltu lähinnä autonvalmistajien kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut