Viitasaaren riistanhoitoyhdistys: Metsot rauhaan tänä syksynä

Riistanhoitoyhdistyksen hallitus on valmis rajoittamaan metsäkanalintujen pyyntiä Viitasaarella tulevana syksynä. Hallitus kokousti viikonloppuna ja päätyi puoltamaan maa- ja metsätalousministeriön esitystä.

- Hallitus oli hyvin yksimielinen rajoituksista, koska kaikkien kanalintujen tilanne on todella huono, yhdistyksen puheenjohtaja Ahti Huikari kertoo.

- Lintuja on hyvin vähän. Joissain on toki nähty yksittäisiä poikueita, mutta paikoin lintuja ei ole ollenkaan, hän jatkaa.

Ministeriö haluaa kieltää metson metsästyksen kokonaan Viitasaarella ja ympäröivissä kunnissa. Lisäksi se lyhentäisi teeren pyynnin kolmeen viikkoon 10.9.-30.9. väliseksi ajaksi, eikä urosteeriä saisi metsästää ollenkaan tammikuussa 2016. Pyytä saisi pyytää vain kolmen viikon ajan 10.-30.9. ja riekon metsästys kiellettäisiin kokonaan.

- Metsokanta on huono ja teerikanta on erittäin huono etenkin pitäjän itäisellä puolella. Teeriä vaivasi syksyllä keihäsmato-niminen suolistoloinen. Madot heikensivät lintujen kuntoa ja niitä kuoli paljon talvella, Huikari kertoo.

Ministeriön esitys on parhaillaan lausuntokierroksella yhdistyksissä. Sen on määrä antaa asetukset metsästysrajoituksista viimeistään elokuun 26. päivänä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut