Ei tuulivoimalle! Ilosjokelaiset osoittivat mieltään Pihtiputaalla

Ilosjokelaiset ovat jo keränneet kaksi adressia tuulipuistoa vastaan. Maanantaina he ottivat käyttöön myös kyltit ja iskulauseet. Hilkka Rantala

Hilkka Rantala

Parikymmentä Ilosjoen kylän vakituista ja kesäasukasta osoitti iltapäivällä mieltään Pihtiputaan kunnantalon edustalla. Tavoitteena oli saada kunnanhallitus lopettamaan Ilosjoen alueelle suunnitellun tuulipuiston osayleiskaavan valmistelu.

- Me emme halua tuulivoiman koekaniineiksi! Tuulipuistosta saatava rahamäärä on mitätön sen riskeihin verrattuna, joukko julisti.

- En ole suostunut tekemään vuokrasopimusta tuulivoimayhtiön kanssa enkä suostu! Kaava-alue on 800 hehtaaria, mutta vasta 400 hehtaarista on tehty vuokrasopimukset, ilosjokelainen maanomistaja Ismo Pietiläinen totesi.

Kunnanhallitus käsittelee parhaillaan kaavaehdotuksesta annettuja muistutuksia ja lausuntoja sekä niihin tulleita vastineita. Kunnanhallitus voi joko hyväksyä tai hylätä osayleiskaavan omalta osaltaan. Kunnanjohtajan esitys on, että hallitus hyväksyy kaavan. Tämän jälkeen se siirtyy vielä valtuuston käsiteltäväksi.

Kunnalle on luvattu kaavan valmisteluun tukea ympäristöministeriöltä. Tiettävästi tukea ei makseta, jos valmistelu keskeytyy.

- Me katsomme tämän nyt perusteellisesti läpi ja noudatamme lakeja ja asetuksia. Kaavahan ei vielä tarkoita, että tuulipuisto tulee, vaan sen jälkeen tarvitaan vielä ympäristölupa ja rakennusluvat, kunnanjohtaja AriKinnunen rauhoitteli mielenosoittajia.

Kommentoi