Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viitasaaren Ijäs-jupakan setviminen alkaa

Viitasaaren ns. Ijäs-jupakka on nyt ensimmäistä kertaa lausuntovaiheessa. Viitasaaren kaupunginhallitus käsittelee maanantai-iltana Hämeenlinnan hallinto-oikeuden pyytämää lausuntoa kunnallisvalituksesta, joka koskee valtuutettu Seppo Ijäksen (ps.) pidättämistä luottamustoimistaan vireillä olevan poliisitutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen esittää hallituksen hyväksyttäväksi lausuntoa, jossa vaaditaan Ijäksen tekemän valituksen hylkäämistä. Kinnusen ja kaupunginsihteeri Tiina Honkasen laatimassa lausunnossa todetaan, että Ijäksen esittämä esteellisyysväite on perusteeton ja muutoinkin päätöksenteko on mennyt lainmukaisesti. Lausunnossa annetaan myös selvityksiä asiankulusta kaupunginhallituksessa.

Ijäs katsoo valituksessaan, että kaupunginvaltuuston kesäkuinen päätös syntyi virheellisesti. Ijäksen mukaan myös asian valmistelussa kaupunginhallituksessa toimittiin lainvastaisesti.

Jupakan taustalla on epäily, että kaupunginhallituksen jäsenenä toimiva Ijäs vuosi keväällä kaupunginhallituksen salaisen asian ryhmätoverilleen Ilpo Manniselle. Asian tultua ilmi kaupunginhallitus teki asiassa tutkintapyynnön poliisille ja valtuusto päätti pidättää Ijäksen kaikista luottamustoimista tutkinnan ajaksi.