Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ovat Viitasaaren kaupunginosat - Oletko Hitumäen vai Hepokankaan lapsi?

Seutu nimesi 19 kaupunginosaa historialliset seikat huomioiden.

Kaikki tuntevat Hepokankaan, Isoahon, Kurkelan, Haapaniemen ja Mustaniemen kaupunginosat ainakin noin suurin piirtein, mutta missäpä ovat Penttilä, Rättimäki, Sörkkä, Kokkila ja Tuhmalanniemi? Kumpi nimi elää kansan suussa paremmin, Työväentalonmäki vai Hakamäki, Koulunmäki vai Hitumäki? Missä kulkee Miekkarinteen ja Isoahon välinen raja?

Viitasaaren Seutu teki epätieteellisen karttaharjoituksen ja piirsi kaupungin kaavakarttaan nimet ja rajat Viitasaaren keskustan kaupunginosille. Hahmotuksen apujoukkoina käytettiin emeritus-päätoimittaja Lauri Ahosta ja kotiseutuneuvos Esko Pasasta sekä Timo Bomanin Viitasaaren Sörkkä -kirjaa.

Samalla allekirjoittanut uudistaa esityksensä kaupungin tekniselle toimelle: pystytetään kaupunginosiin nimikyltit. Se loisi uutta paikallishenkeä ja sitoisi nykyajan mukavalla tavalla menneeseen aikaan. Äänekoskella tällaiset kyltit on pystytetty.

Valitut nimet ja vedetyt rajat varmasti herättävät lukijoissa erilaisia mielipiteitä ja muistoja, ja hyvä niin! Katso kartta painetusta Seudusta tai näköislehdestä, ja kommentoi asiaa jutun kommenteissa, sähköpostilla seutu.toimitus@keskisuomalainen.fi tai Facebookissa Seudun "seinällä".

Kaupunginosat:

Haapaniemi, Työväentalonmäki, Penttilä, Kokkila, Hitumäki, Hepokangas, Savivuori, Savimäki, Savilahti, Kurkela, Rauhaniemi, Korteniemi, Mustaniemi, Haapasaari, Isoaho, Miekkarinne, Sörkkä, Hakkarila, Tuhmalanniemi.