Nuori raumalaismies vangittu – epäillään pitäneen alaikäistä tyttöä vankina mökillä Viitasaarella

Poliisi vapautti tytön samalla kun etsintäkuulutettu mies otettiin kiinni. 19-vuotias mies ja tyttö olivat seurustelleet.

Käräjäoikeus vangitsi miehen tiistaina. Sami Saarenpää

STT, Heli Paananen

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi tiistaina 19-vuotiaan raumalaismiehen, jonka epäillään muun muassa pitäneen alaikäistä tyttöä vankina.

Poliisin mukaan miehen epäillään pitäneen tyttöä vasten tämän tahtoa mökillä Viitasaarella. Poliisi vapautti tytön samalla kun etsintäkuulutettu mies otettiin kiinni. Poliisin mukaan tyttö vietiin sairaalahoitoon, mutta hän on sittemmin jo päässyt palaamaan kotiin.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Leo Tusan mukaan viime viikon perjantaina Viitasaarella tapahtunut kiinniotto sujui rauhallisesti.

– Oli syytä epäillä, että miehellä on hallussaan ampuma-ase, mutta sitä ei kiinnioton yhteydessä löytynyt, Tusa kertoi.

Oikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä vapaudenriistosta, kolmesta lähestymiskiellon rikkomisesta, kahdesta raiskauksesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta. Rikosten epäillään tapahtuneen loppuvuoden 2017 ja alkuvuoden 2018 aikana.

Tusan mukaan toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, kuinka kauan mies on pitänyt tyttöä mökillä Viitasaarella. Rikosilmoitus törkeästä vapaudenriistosta on kirjattu alkaneeksi 25. tammikuuta eli yhdeksää päivää ennen suoritettua kiinniottoa ja tytön vapauttamista.

Satakunnan käräjäoikeuden viime vuoden marraskuussa määräämästä lähestymiskiellosta ilmenee, että tyttö ja epäilty olivat seurustelleet. Eron jälkeen mies ei lähestymiskieltomääräyksen mukaan ollut suostunut jättämään tyttöä rauhaan.

Lokakuussa mies oli pakottanut tytön autoon kanssaan. Tyttö oli palannut kotiin vasta kahta päivää myöhemmin. Hänellä oli kasvoissa ja kaulassa mustelmia. Tapauksesta tehtiin rikosilmoitus muun muassa vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus määräsi miehen vuoden pituiseen lähestymiskieltoon. Mies ei tuolloin vastustanut lähestymiskieltoa.

Kommentoi