Viitasaari alensi oppilasasuntolan solukämppien vuokraa tuntuvasti saadakseen oppilaita lukion uudelle linjalle

Viitasaaren lukion apulaisrehtori Marjaana Juntunen, palomies Veli-Matti Klemola ja asemamestari Ville Ala-Kokko uskovat lukion pelastus- ja turvallisuuslinjan vetovoimaan. Pirjo Nyman

Esa Kilponen

Viitasaaren kaupunki tekee hartiavoimin töitä, että kaupungin lukiossa ensi syksynä aloittava pelastus- ja turvallisuuslinja saa yhteishaussa hakijoita. Houkuttelusalkkuun on äskettäin lisätty oppilasasuntolan vuokra-ale: solukämpän kuukausivuokra on alennettu 150 euroon kuukaudessa 290 euron tasosta. Asuntolaan palkataan lisäksi asuntolavalvoja. Etu koskee myös ammatillisen oppilaitoksen POKEn oppilaita.

Viitasaaren kaupunginvaltuusto hyväksyi hankkeen lopullisesti maanantaina. Muita houkuttimia ovat muuan muassa koulukyydin omavastuun kustantaminen opiskelijoille ja ilmaiset oppikirjat ensimmäisellä vuosikurssilla. Lukiolinjaa on markkinoitu eri lehdissä ja sosiaalisessa mediassa. Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen kertoi, että lukion uutta erikoistumislinjaa esittelevällä videolla on netissä jo 15 000 näyttöä.

Aikaisempi aloite erälinjan perustamisesta lukioon on pantu jäihin, mutta sitä ei ole hylätty.

Kommentoi