Terassin vedet valuivat seinärakenteisiin Viitasaaren kaupungintalolla

Kaupungintalon kattoremontin aikana yläkerran terassin purkuputki vaurioitui ja vedet pääsivät valumaan seinärakenteisiin. Esa Kilponen

Mari Waali

Viitasaaren kaupungintalon yläkerran saunaosaston terassin vedet ovat valuneet talon seinärakenteisiin talven ja kevään aikana. Terassin lattiakaivon purkuputki vaurioitui kattotyömaan yhteydessä.

Vesi on päässyt vuotamaan luoteissiiven ulkoseinän seinäeristeisiin. Ainakin osa kotihoidon, etäpalvelupisteen ja teknisen toimen tilojen seinärakenteista on kärsinyt vesivahingosta. Vahinko ei ole vaikuttanut sisätiloihin.

– Vika havaittiin maanantaina ja korjattiin välittömästi tilapäismenetelmin, ettei vettä enää pääse seinärakenteeseen. Korjaustyöt aloitetaan viipymättä, kun vaurion laajuus saadaan selville kokonaisuudessaan, kertoo kiinteistörakennusmestari Jukka Tuohimaa.

Kaupungintalon kattoremontin pääurakoitsija KS-Bitumikate kartoittaa vakuutusyhtiön kosteuskartoittajan kanssa vaurion laajuuden mahdollisimman pian.

– Lähtökohtaisesti rakenne on korjattava siten, että seinä puretaan ulkoapäin. Poistetaan kastuneet eristeet ja muut kosteusvaurioituneet osat. Seinärakenteeseen ei kajota sisältäpäin muuten kuin korkeintaan ikkunakarmien osalta, arvioi Tuohimaa tulevaa työmaata.

Juttua päivitetty 9.5.2019 kello 10.15: Vesivahingon laajuutta täsmennetty. Vahinko ei ole vaikuttanut sisätiloihin.

Kommentoi