Keitele Regatta starttasi liki tyynessä säässä - Nikean miehistö lähti matkaan voitto mielessään

Kello yhdeksän jälkeen Mustaniemen satamassa ei juuri lehtikään värähtänyt.

Nikea-veneen miehistö, kippari Samppa J. Salminen, Ilkka Virtanen ja Tero Kotimäki olivat jo heti aamukahdeksan jälkeen laittamassa kalustoaan kisakuntoon. Riku Tulla

Riku Tulla

Äänekosken satamassa on jo varhain aamusta tähyilty järvelle ja hiottu suunnitelmia juuri startannutta Keitele Regattaa varten. Nikea-veneen miehistö, kippari Samppa J. Salminen, Ilkka Virtanen ja Tero Kotimäki olivat jo heti aamukahdeksan jälkeen laittamassa kalustoaan kisakuntoon paripäiväistä koetusta varten. Seilorikolmikko ei tosiaankaan ole noviiseja regatassa, sillä viime vuoden voittajajoukkue on ollut kilpailussa mukana sen alkuajoilta lähtien.

– Ensimmäisessä regatassa olin jo mukana ja kyllä sen yhden käden sormilla voi laskea montako on jäänyt väliin, kertoo kippari Salminen tuntia ennen 42. Keitele Regatan lähtöä.

Kello yhdeksän jälkeen Mustaniemen satamassa ei juuri lehtikään värähtänyt. Kaukana ovat viime vuoden vaahtopäät ja kesämyräkät, sillä kilpailuun lähdettiin liki tyynessä säässä. Kolmikkoa se ei haittaa.

– Kyllä täällä tulee pärjätä säällä kuin säällä. Toki olisimme varmaankin vahvempia joukkueena, jos olisi navakampi tuuli, mutta mikään muu ei ole mielessä kuin voitto.

Kippari Samppa J. Salminen laittamassa purjetta paikalleen aamukahdeksan jälkeen. Riku Tulla

Nikean miehistölle Keitele Regatta on yksi kesän kohokohdista ja kauden pääkilpailu purjeveneellä. Pari viikkoa sitten purjehduksen mm-kisoihin Espoossakin osallistunut porukka näkee Keitele Regatan ainutlaatuisena kilpailuna.

– Reitti on mielenkiintoinen matkareitti upealla Keitele-järvellä. Viukarissa yöpyminen on aina hieno kokemus, varsinkin kun yleensä purjehduskisoissa kilpailijat painelevat yöksi hotelliin. Nyt ollaan saaressa koko sakki, miehistö naurahtaa.

Nikean miehistö valmiina lähtöön Äänekosken satamassa. Riku Tulla

Vielä muutamia viikkoja sitten näytti siltä, että koko tämän kesän Keitele Regatta jouduttaisiin perumaan. Aiemmin keväällä Ala-Keiteleen Pursiseura (AKPS) ilmoitti, ettei se aio järjestää tapahtumaa tänä vuonna. Jyväskylän Veneseura JVS otti kuitenkin vetovastuun kilpailusta ja kisa saatiin kuin saatiinkin aikaiseksi.

– Tosin meillä oli jo Ilkan ja Teron kanssa suunnitelmissa, että Keitele Regatta purjehditaan joka tapauksessa, olipa sitten kilpailua tai ei. Onneksi perinteikäs kilpailu sai kuitenkin jatkoa ja tänään taas lähdetään liikkeelle, Salminen iloitsee.

Keitele Regatta koostuu kolmesta osakilpailusta ja niistä ensimmäinen starttasi kello 10 Äänekosken satamasta tänään lauantaina. Noin kello 15 miehistöt saapuvat Matilanvirralle, josta illalla matka jatkuu kohti Viukarin saarta. Sunnuntaina aamulla kisataan kello 10 alkaen Ääneisensaaren edustalta Viitasaaren ABC:lle, jossa palkinnot jaetaan arviolta kello 15.

Kommentoi