Oikeus hylkäsi viitasaarelaisisän syytteet lastensa pahoinpitelystä ja uhkaamisesta

Kuvituskuva. Arkisto/ Katja Juurikko

Heli Paananen

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt 34-vuotiaan viitasaarelaisisän saamat syytteet lastensa pahoinpitelystä ja uhkaamisesta. Miehen syytettiin pahoinpidelleen kahta alle kouluikäistä lastaan 2014–2018 Viitasaarella tarttumalla heitä hiuksista ja korvista ja sekä antamalla luunappeja. Lisäksi hänen syytettiin uhanneen lapsiaan suusanallisesti tappamisella.

Mies kiisti syytteet, eikä halunnut tulla oikeudessa kuulluksi. Myös hänen puolisonsa ilmoitti käyttävänsä kieltäytymisoikeuttaan, eikä todistanut miestään vastaan. Lapset olivat niin pieniä, ettei heitä kuultu esitutkinnassa. Todisteena toisen lapsen pahoinpitelystä esitettiin lääkärinlausunto, mutta puolison kieltäydyttyä todistamasta ei myöskään lausuntoon kirjattuja puolison antamia tietoja tapahtumien kuvauksesta voitu ottaa oikeudenkäynnissä näyttönä huomioon.

Mies itse oli kertonut poliisikuulusteluissa lapsiinsa kohdistamastaan väkivallasta yksityiskohtaisesti. Oikeus katsoi, että lopulta pääasialliseksi näytöksi asiassa jäi miehen esitutkinnassa antama ja sittemmin kiistämä kertomus, jota ei voitu pitää riittävänä näyttönä langettavaan tuomioon. Näin ollen syytteet hylättiin.

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä koko tuomioon.

Keskustelu