Joulukoristeita kuljettanut rekka ja henkilöauto rajussa nokkakolarissa Nelostiellä – puoliperävaunuyhdistelmä ajautui peilijäässä olevalla tiellä vastaantulijoiden kaistalle

Pelastustyöt jatkuvat onnettomuuspaikalla. Jouni Arvola

Jaakko Närhi

Rekka ja henkilöauto kolaroivat rajusti maanantaiaamuna Nelostiellä Pihtiputaan Rönnynkylän kohdalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen tieliikenneonnettomuudesta kello 6.37.

Etelästä pohjoiseen matkalla olleen joulukoristeita kuljettaneen puoliperävaunuyhdistelmän kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan, jolloin yhdistelmä suistui vastaantulijoiden kaistalle.

Toisesta suunnasta vastaan tuli henkilöauto, joka törmäsi suoraan rekan keulaan noin kahdeksankymmenen kilometrin tuntivauhdista.

– Henkilöauton kuljettajan kohdalla puhutaan tällä hetkellä lievästä loukkaantumisesta, mutta tarkempaa tietoa mahdollisista sisäisistä vammoista ei ole. Hän oli kuitenkin jalkeilla, kun pelastuslaitos pääsi paikalle, päivystävä palomestari Henrik Hellström Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

– Hänet on pelastanut se, että kyseessä oli uudehko henkilöauto. Henkilöauton keula on tällä hetkellä aivan tuhannen kappaleina pitkin Nelostietä, hän jatkaa.

Hellströmin mukaan tie oli onnettomuuspaikalla aivan peilijäässä. Liukkaus vaikuttaisi myös aiheuttaneen yhdistelmäajoneuvon hallinnan menetyksen.

Pelastuslaitoksen toimet ovat edelleen käynnissä onnettomuuspaikalla. Toinen Nelostien kaistoista on edelleen poikki ja pelastuslaitos ohjaa liikennettä paikalla.

Hellström arvioi hieman kahdeksan jälkeen, että onnettomuuden raivaus- ja selvittämistyöt häiritsevät aamulla liikennettä vielä noin tunnin ajan. Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelun mukaan toiminta onnettomuuspaikalla loppui hieman ennen aamuyhdeksää.

Onnettomuus häiritsee liikennettä vielä maanantaina iltapäivällä, kun onnettomuusrekkaa nostetaan Nelostiellä.

Onnettomuusrekkaa nostettiin maanantaina iltapäivällä Nelostiellä. Sami Rahkonen

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 8.33. Lisätty kuva nostotöistä klo 13.56.

Kommentoi