Pelti rytisee ja penkat pölisevät eri puolilla Keski-Suomea – ajokeli jatkuu liukkaana

Keljossa sattui kolmen henkilöauton peräänajo tiistaina. Lukijan kuva

Eriikka Hienola

Iltapäivällä on sattunut useita liikenneonnettomuuksia Keski-Suomessa. Vakavin turma sattui Nelostiellä Viitasaarella, jossa kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin kahden henkilöauton nokkakolarissa Muikunlahden kohdalla.

Ilmatieteen laitos varoittaa liikennettä huonosta ajokelistä. Keski-Suomessa on satanut runsaasti lunta ja lämpötila on noussut pakkaselta nollan tienoille, joten tiet ovat tällä hetkellä erittäin liukkaat.

Iltapäivällä liikenneonnettomuuksia sattui Keski-Suomessa useita. Hankasalmella auto suistui tieltä ennen neljää, mutta henkilövahingoilta säästyttiin.

Jyväskylän Keljossa, Eteläväylällä lähellä Keljon ABC-asemaa, sattui kolmen henkilöauton peräänajokolari puoli viiden aikaan. Autoissa oli yhteensä kolme aikuista ja kaksi lasta, mutta kukaan ei loukkaantunut. Kolarista oli hetkellistä haittaa muulle liikenteelle, pelastuslaitos kertoo.

Nelostiellä Äänekoskella Konginkankaan pohjoisessa liittymässä raskas ajoneuvo jäi jumiin. Ajoneuvon perä suistui pientareelle ja jäi penkkaan jumiin. Pelastuslaitokselle tapauksesta ei ollut muuta tehtävää kuin ohjata liikennettä ajoneuvon ohi. Henkilövahinkoja ei sattunut. Pelastuslaitos sai tiedon tilanteesta ennen iltapäiväneljää.

Moottoritiellä hieman Vaajakoskelta Jyväskylään päin henkilöauto suistui ojaan illalla ennen seitsemää. Pelastuslaitoksen mukaan ulosajo oli "siisti" eikä henkilövahinkoja sattunut. Auto hinattiin pois eikä liikenteelle ollut haittaa.

Kuopiossa pelti rytisi lumipyryssä

Myös muualla maassa on rytissyt tiistaina.

Kuopiossa Viitostiellä on sattunut ainakin kolme kolaria lyhyessä ajassa ruuhka-aikaan, kertoo pelastuslaitos.

Kahdeksan autoa kolaroi etelään menevillä kaistoilla Tasavallankadun kohdalla eli Kuopion keskustasta etelään kello puoli 16 jälkeen. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Lumipyry oli melko voimakasta onnettomuushetkellä, päivystävä palomestari kertoo. Liikenne ruuhkautui pahasti, ja toinen kaista oli tukossa kolme varttia, mutta liikenne oli jo ennen kello 17:ää palautumassa normaaliksi.

Kaksi pienempää kolaria sattuivat Päivärannan kohdalla vain hieman ennen isompaa kolaria. Kukaan ei loukkaantunut.

Auto päätyi veteen Mikkelissä

Mikkelin Anttolassa tiistaina iltapäivällä tieltä suistuneen ja veteen uponneen pakettiauton mieskuljettaja pelastettiin sukeltamalla ja vietiin sairaalahoitoon, kertoo Itä-Suomen poliisi. Uponneessa autossa ei ollut muita matkustajia.

Kuljettajan hakivat vedestä pelastuslaitoksen sukeltajat. Hänet vietiin hoitoon vakavasti loukkaantuneena.

Syy auton tieltä suistumiselle ei ollut tiistaina pelastustöiden päättyessä vielä selvillä, eikä täyttä varmuutta ollut siitäkään, oliko onnettomuudessa muita osapuolia.

Onnettomuudesta oli noin kahden tunnin ajan haittaa liikenteelle tiellä 62. Kiertotie järjestettiin Anttolan keskustan kautta.

Keskustelu