Näin koronaviruksen poikkeusolot näkyvät Viitasaarella ja Pihtiputaalla

Anne Repo

Kuntalaiset saavat tietoa koronaviruksesta puhelinpalvelusta 0295 535 535. Neuvonta palvelee maanantaista perjantaihin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Koronavirustilanteen vuoksi Wiitaunionin sosiaalitoimen yhteydenottopuhelimen soittoajat ovat poistuneet. Puhelin 040 661 5875 päivystää jatkossa arkisin klo 8–15. Puhelimen kautta saa yleistä ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluista.

Wiitaunionin johtoryhmä totesi kokouksessaan perjantaina 20.3., että Viitasaarella ja Pihtiputaalla on huomioitu viimeisimmät päätökset koulujen lähiopetuksesta. Valtioneuvoston perjantaisen päätöksen mukaisesti lähiopetusta tarjotaan kaikille esiopetuksen ja 1.-3.-vuosiluokkien oppilaille. Lähiopetusta järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia oppilaille.

– Perheisiin on oltu yhteydessä Wilman kautta, ja perheet ilmoittavat lähiopetukseen osallistumisesta suoraan kouluihin. Edelleen suositellaan etäopetukseen osallistumista, Viitasaaren kaupungin tiedotteessa todetaan.

Varhaiskasvatuksessa käytännöt pysyvät samana, ja huoltajat tekevät harkinnan hoidon tarpeesta. Lasten hoitoa kotona suositellaan mahdollisuuksien mukaan.

Asiakasohjaajat tarjoavat tukea ja neuvontaa ikäihmisille.

Poikkeukselliset olot vaikuttavat myös yritystoimintaan ja paikallisiin yrityksiin. Wiitaunionin johtoryhmä totesi, että paikallisen yritystoiminnan edellytykset halutaan turvata, ja vallitsevan tilanteen vaikutukset yritystoimintaan huomioidaan kunnissa. Kehittämisyhtiö Witaksella on tärkeä rooli elinkeinotoiminnan neuvonnassa. Toimenpiteistä keskustellaan yrittäjien kanssa. Wiitaunionissa seurataan myös valtakunnallisia päätöksiä ja ohjeita.

Kommentoi